Hard Light Blending Effect

Pentru inceput eu pentru editare folosesc Photoshop Cs3 Extended.Oricum cred ca veti putea indeplinii pasii si cu alte programe pentru editarea pozelor.

1. Prima data porniti o poza in programul folosit

2. Apoi apasati pe cerculetul cu alb si negru din josul ferestrei cu layere si selectati Channel Mixer. Duceti-va la „none” si selectati „Black&White with Green Filter (RGB)”.Am descoperit ca acest efect da cele mai bune rezultate, dar desigur ramane la alegerea dumneavoastra daca doriti sa experimentati si  altele.

Pentru a obtine un efect mai dramatic eu am folosit setarile : Constant-20%.

Daca programul care il folositi nu contine Channel Mixer sau setarea Constant desaturati imaginea sau folositi un instrument de conversie black-and-white. Mariti Color Saturation si scadeti Brightness pentru a obtine niste setari constante.Apasati Ok pentru a aplica setarile pozei/imaginii.

3. Acum avem o poza alb negru. Pentru a obtine efectul dorit trebuie sa amestecam cele doua layere. Selectati Channel Mixer si apoi setati blending mode to Hard light. Imaginea/poza va arata foarte diferit, dar inca nu am terminat. Mai avem de facut niste modificari pentru a face poza/imaginea mai buna.

4. Selectati Background si apasati click dreapta si alegeti Duplicate Layer.

5. Fereastra cu layere ar trebui sa contina trei layere. Ordinea lor este importanta, deci layer-ul principal este primul, layer-ul duplicat este la mijloc, iar Channel Mixer layer este sus/primul.

6. Setati noului layer Hard Light. Vei observa ca imaginea/poza este saturata si are un contrast ridicat. 

7. Apasati pe Latyer Mask care se afla in josul ferestrei cu layere, este un mic patrat cu un cerc alb in centru .

8. Alegeti guma de sters si setatii dimensiunea la 50, destul de mare pentru a termina mai repede, dar nu prea mare pentru ca este mai greu de lucrat cu ea. Asigurati-va ca Hardness este setat la 0. Aceasta va combine pozele in asa fel incat sa nu se observe ca s-a sters.

9. Apasati in partea stanga a mastii layer-ului din mijloc. Acum duceti-va la Filter>Sharpen>Unsharp Mask . Eu am setat Amount la 100% cu Pixel Radius la 1.

10. Acum trebuie sa netezim imaginea. Apasati click dreapta pe unul din layere si selectati Flatten Image, sau duceti-va la Layer>Flatten Image.Aceasta setare v-a combina toate layerele intr-unul singur pentru a usura modul de lucru.

11. Pentru a intetosa imaginea ducetiva la Filter>Blur>Gussian Blurr. Aplicati o masca layer-ului intetosat. Selectati guma de sters si setatii dimensiunea in jur de 500 si Hardness la 0. Aceasta v-a crea o gradare neteda.

12. Daca doriti sa aplicati efectul Vignetting imaginii/pozei(acesta intuneca colturile imaginii/pozei) duceti-va la Filter>Distort>Lens Correction.V-a aparea o fereastra si setati Vignette Amount -50 si Midpoint 0.

 

Pentru nelamuriri contactati-ma la ID  YM  salam_the_first  sau  salam_the_first@yahoo.com

Reclame

~ de samygramada pe 02/09/2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: